Nicole van Bergen

Veel mensen leren kennen!

Waar houd ik mezelf dagelijks mee bezig?

9.00 uur: Kennismaking met Bouwmensen

Mijn werkdag start ik vandaag met een kennismakingsgesprek bij Bouwmensen in Oss samen met mijn collega Françoise. Bouwmensen is een vereniging van bouw- en infra-opleidingsbedrijven in Nederland. Zij zorgen ervoor dat er nieuwe vakmensen komen in de bouwwereld. Hendriks Bouw en Ontwikkeling is als leerwerkbedrijf verbonden aan Bouwmensen. Wij begeleiden leerlingen graag in de bouw. In overleg kijken we welke trajecten wij kunnen bieden. Een leerling start zijn of haar BBL- of BOL-opleiding bij onze organisatie. Na het afronden van de opleiding treedt de leerling vaak in vaste dienst bij Hendriks. Maar ook tijdens de opleiding beschouwen we de leerling al als onze collega. De leerling draagt werkkleding van Hendriks en ontvangt uitnodigingen voor onze personeelsbijeenkomsten. Tijdens de opleiding is de leerling gekoppeld aan een leermeester. Er worden verschillende evaluatiemomenten en proeven van bekwaamheid gepland. Bij deze momenten zijn de leerling en leermeester natuurlijk aanwezig, maar ook een begeleider van Bouwmensen en ik sluiten aan. Op deze manier kunnen we goed blijven inspelen op ieders behoeften.

11.00 uur: Kennismakingsgesprek met stagiair

Samen met stagiair HR Tjeu heb ik een afspraak op kantoor met een stagiair Bouw. De stagiair van HR begeleidt de overige stagairs en krijgt op deze manier een duidelijk beeld van het HR-vak. Tijdens dit gesprek bespreken we de voorwaarden en bekijken we samen de introductiemap ‘Wegwijs’. Alle overeenkomsten worden ondertekend en de persoonlijke beschermingsmiddelen worden uitgereikt. Zo kan de stagiair zorgeloos aan zijn stage beginnen. Na dit gesprek bel ik nog met de uitvoerder en maken we het inwerkprogramma definitief.

12.30 uur: Lunchtijd

Aan een lange tafel lunchen we met collega’s van verschillende afdelingen. Niemand heeft een vaste plek dus het is iedere keer weer een verrassing wie er naast of tegenover je zit. Ik vind dat erg leuk die ongedwongen sfeer, zo leer je elkaar wat beter kennen.

13.00 uur: Overleg bouw

Eenmaal per maand zit ik om tafel met de MT-leden van Bouw. We praten dan over de inzet van stagiaires, leerlingen en duaal studenten. Waar staan we nu, wat is onze behoefte over enkele weken? Op welk project kunnen we extra handen gebruiken? We kijken naar de verschillende planningen. Kan een leerling mee naar het volgende project met de leermeester? Gelukkig komen we er samen wel uit!

14.00 uur: Sollicitatie traineeship

Samen met Ignaas, hoofd voorbereiding, spreken we een kandidaat voor een traineeship. Als trainee doorloop je alle facetten van het bouwbedrijf door een periode mee te draaien op een afdeling. Na iedere periode is er een evaluatie met de trainee en leidinggevende van de afdeling. We maken samen een op maat gemaakt pakket voor iedere trainee. Hierbij zorgen we ervoor dat de behoeften van de trainee en onze organisatie goed op elkaar zijn afgestemd.

15.30 uur: Evaluatie met duaal student

Mijn laatste afspraak vandaag is een evaluatie met duaal student Joeri. Een duale studie is een HBO-opleiding die je volgt op school en bij het bedrijf waar je praktijkervaring opdoet. Joeri is in dienst van BouwTalent. BouwTalent begeleidt haar studenten en ondersteunt leerwerkplekorganisaties. Twee dagen per week volgt Joeri zijn opleiding aan Avans Hogeschool en de overige drie dagen werkt hij bij Hendriks.

16.30 uur: Mailbox

Na een dag vol afspraken, sluit ik de werkdag af achter mijn bureau. Ik check mijn mails en zie dat een sollicitant me heeft bericht graag bij ons te willen komen werken. Leuk, morgen ga ik direct aan de slag met de arbeidsovereenkomst.