Vivian van den Hurk

Op de koffie bij Vivian

In de rubriek ‘Op de koffie bij…’ interviewen we collega’s van Hendriks Bouw en Ontwikkeling over hun drijfveren, werkzaamheden en dromen. De eerste vraag is altijd hetzelfde: “Hoe drink jij je koffie?”

Ik ben geen echte koffiedrinker, ik drink het liefste thee. Maar als ik koffie drink, dan een latte macchiato. Aldus Vivian van den Hurk, aankomend projectbegeleider.

Waar zijn we nu?

Op het project Curaçaoweg in Nijmegen. In opdracht van Woonwaarts realiseren we hier een tussenhuis voor dak- en thuislozen. Mijn collega Paul begeleidt dit project. Voor mij dient het als een tijdelijke kantoorlocatie, want vanaf deze mooie plek start ik mijn project voor de brandwerende voorzieningen op. Dat is ook een project wat we uitvoeren voor Woonwaarts. Ik houd me bezig met het uitvoeringsgedeelte, de communicatie met onderaannemers en het informeren van de bewoners. Voordat we starten met het werk, bezoek ik samen met een collega de complexen om te kijken of alle rapporten kloppen en er nog aanvullende werkzaamheden uitgevoerd moeten worden.

Ook houd ik me bezig met het rookmeldersprogramma. Dit heeft een link met het brandwerende voorzieningen project. We plaatsen rook- en CO-2 melders in de woningen van Woonwaarts die verspreid liggen door verschillende wijken in Nijmegen.

Mijn werk start ik hier drie keer per week op. De overige dagen werk ik vanuit huis of ons kantoorpand in Oss. Dat is afhankelijk van het werk wat er nog ligt.

Wat is er de laatste jaren veranderd in je functie?

In september werk ik twee jaar bij Hendriks. Eerst heb ik drie keer stage gelopen bij Hendriks inclusief mijn afstudeerstage. Ik heb de opleiding bouwkunde op het Koning Willem I College in Den Bosch gevolgd. Toen ik met mijn opleiding begon, had ik nog niet echt voorkeur voor een richting, maar door mijn stages heb ik ontdekt dat mijn hart ligt bij het onderhoud. Het vak van uitvoerder op een grote renovatieklus is een mooi punt om me op te focussen. Het lijkt me gaaf dat vak te mogen uitvoeren.

Aan welke projecten heb je al gewerkt en op welk project ben je het meest trots?

Ik heb gewerkt aan de nieuwbouw van de Kwekerij en heb onlangs ook de huurderskeuzes in Boxtel begeleid voor Hendriks Coppelmans. Maar ik vind het echt tof om te hebben gewerkt aan het project Zuiderhoek. Dat was een grote uitdaging voor me, omdat dit mijn eerste project was. Hier heb ik twee van de drie stages aan meegewerkt. Ik liep toen mee met de werkvoorbereiding, gaf ondersteuning aan de projectleider maar ook een stukje uitvoering.

Als je een dag zou mogen ruilen, met wie zou je binnen Hendriks willen ruilen en waarom?

Dan zou ik gaan voor een functie die ik nog niet ken en ook de ins en outs niet van weet. Ik denk dan aan een functie van een installatiemonteur. Voor iedereen is het vanzelfsprekend dat je water uit de kraan krijgt, maar ik ben benieuwd naar de techniek erachter.

Hoe zie je jezelf over vijf jaar?

Over vijf jaar heb ik mijn eerste projecten volledig zelfstandig gedraaid. Door die ervaring heb ik een beter beeld gevormd over mijn echte wensen. Weet ik waarin ik wil doorgroeien en wat ik nog wil leren.

Wat doe je het eerste als je thuiskomt van je werk?

Ik gooi mijn tassen neer en voer mijn drie hondjes. Die staan me springend op te wachten zodra ik de deur open maak. Daarna verzorg ik mijn andere kleine huisdieren, mijn konijnen en cavia’s. Ook heb ik een eigen paard sinds 1,5 jaar. Het paard is nog jong en kan ik van alles leren.

Vertel eens iets verrassends over jezelf.

Hoewel ik helemaal niet goed kan zingen, vind ik het heerlijk om in mijn eentje keihard met TOP40-muziek mee te zingen. In de auto heb ik vaak de radio keihard aan terwijl ik op weg ben naar vriendinnen om samen het terras op te gaan. En nee… geloof me, jullie zullen mij nooit horen zingen!