Op de koffie bij..

In de rubriek 'Op de koffie bij...' interviewen we collega’s van Hendriks Bouw en Ontwikkeling over hun drijfveren, werkzaamheden en dromen.

Sjoerd van den Broek - Trainee Techniek

De eerste vraag is altijd hetzelfde: "Hoe drink jij je koffie?"

Met melk en suiker.

Waar zijn we nu?

We zijn nu op het hoofdkantoor van Hendriks bij de afdeling engineering. Dit is mijn werkplek tijdens de derde periode van mijn traineeship. Iedere periode duurt ongeveer tien weken. In mei ben ik begonnen op de afdeling calculatie. Na de bouwvak heb ik buiten met de montageleiders meegelopen. En nu ben ik sinds enkele weken bij detailengineering aan de slag. Hierna ga ik naar de afdeling werkvoorbereiding. In totaal duurt het traineeship ongeveer anderhalf jaar. In anderhalf jaar tijd doorloop je veel verschillende afdelingen om een goed beeld te krijgen van het bedrijf en de bijbehorende werkzaamheden. Maar dat niet alleen, je weet dan ook op welk gebied je kwaliteiten het best tot hun recht komen.

Hoe is je carrière tot nu toe gegaan?

Voordat ik bij Hendriks begon, had ik mijn MBO-opleiding mechatronica afgerond. Na de afronding van die BOL 4 opleiding ben ik naar Avans gegaan om de opleiding elektrotechniek te volgen. Maar dit was niet de juiste keuze voor me, de opleiding was te theoretisch. Ik ben me toen gaan oriënteren welke mogelijkheden er nog meer zijn. Het was een lastige keuze om te stoppen met mijn opleiding. Ik stond er goed voor en was op weg mijn propedeuse te behalen. Via via ben ik bij Hendriks terecht gekomen. Maar het heeft gelukkig heel goed uitgepakt, ik had direct een fijn gevoel bij Hendriks. En het is een perfecte kans om me verder te ontwikkelen en te kijken wat nu echt goed bij me past. Doordat je daadwerkelijk meewerkt aan echte projecten, krijg je een duidelijk beeld van de functie.

Als je een dag zou mogen ruilen, met wie zou je binnen Hendriks willen ruilen en waarom?

Ik zou wel eens een dag willen meelopen met de uitvoering als ze woningen opleveren. Een dag met tevreden gezichten omdat de installaties werken zoals we hebben bedacht.

Wat doe je het eerste als je thuiskomt van je werk?

Vragen aan ons pap en mam hoe hun (werk)dag was 😉 Daarna wandel ik een ronde met de hond. Verder sport ik graag. Ik fitness enkele avonden en bij voetbalclub Prinses Irene  begeleid ik de JO19-1. Ook vind ik het leuk om met mijn vriendin en vrienden af te spreken.

Heb je al een voorkeur voor utiliteit of woningbouw?

Ik heb nog geen woningbouwprojecten gedaan dus een voorkeur heb ik nog niet. De utiliteitswerken zijn wel uitgebreid en ontzettend leerzaam. In mijn periode buiten heb ik onder andere gewerkt aan het project 7200, een complex project met veel verschillende disciplines. In Eindhoven wordt een kerk getransformeerd naar 17 appartementen. Hier mocht ik tekeningen lezen en materialen checken. Het geeft me een goed gevoel als de leidinggevende dan goedkeuring geeft. Op La Verna heb ik meegewerkt aan het leggen van drie verschillende vloeren. En vergeet het Walkwartier in Oss niet, daar hebben we een dekvloer gemaakt met de riolering en waterleiding in de vloer. In een korte periode ben ik op veel verschillende bouwplaatsen werkzaam geweest.

Vertel eens iets verrassends over jezelf

Al enkele jaren ben ik trotse bezitter van een PSV-seizoenskaart. Iedere thuiswedstrijd ben ik in het stadion en ook uitwedstrijden probeer ik zo veel mogelijk live mee te maken. De mooiste wedstrijd van PSV waar ik bij was? Dat is de wedstrijd PSV-Manchester United. Deze wedstrijd won PSV met 2-1, fantastisch om daar bij te zijn met mijn vader.