Robert van den Broek

Op de koffie bij Robert

Koffie met melk op de bouwplaats

We zijn trots op al onze medewerkers die er elke dag weer staan. Vol met goede ideeën, inzet en gezelligheid. We laten jullie graag kennis maken met verschillende collega’s door ze enkele vragen te stellen. We beginnen met de hamvraag: hoe drink jij je koffie? 

Met melk. Aan het woord is Robert van den Broek, uitvoerder bij Hendriks Bouw.

Waar zijn we nu?

Wij zijn in het plaatsje Alverna, gemeente Wijchen. Op het project La Verna. Er worden 83 appartementen gesloopt en we bouwen er 90 grotere zorgappartementen voor terug. Een van de leuke details van deze bouw is dat de tegels van de huidige kapel opnieuw geplaatst worden. Ze zijn vanuit de oude kerk in de kapel geplaatst en worden straks ook weer in het nieuwe pand gelegd.

Wist je dat ik trouwens als kleine jongen al over deze bouwplaats liep? Mijn opa en oma woonden namelijk in Alverna. Samen met mijn ouders ging ik regelmatig bij ze op visite. We bezochten dan de dierenweide op dit terrein en daarna aten we een ijsje bij de Markies hier op de hoek. Ik weet zelfs nog dat de kerk die hier eerst stond gesloopt werd en dat dit verzorgingstehuis gebouwd is.

Zoals ik toen als klein kind aan het kijken was naar de sloop en nieuwbouw, zo volgen veel mensen de bouw op dit moment. Leuk om te zien hoe de historie zich herhaalt.

Op welk project ben je het meest trots?

Ik ben nu 18 jaar werkzaam bij Hendriks Bouw en Ontwikkeling. Toen ik net startte bij Hendriks, ben ik op het project Metropolis in Den Bosch begonnen in de afbouw. Metropolis bestaat uit 104 appartementen met twee parkeerdekken. Als jonge uitvoerder een mooi project om mee te maken.

Een ander project waar ik trots op ben, is het project Sonnehove in Someren. Dat is een verzorgingstehuis van twee verdiepingen. Het bijzondere aan dit werk was dat de wapening in het werk werd voorgespannen. Een mooi proces om te zien, nu is het voornamelijk prefab en is de wapening al aangebracht.

Je komt op veel plaatsen, welke plaats in Nederland vind je het mooist?

Dan kies ik toch voor Nijmegen. Niet alleen de oudste stad van Nederland, maar ook de stad waar ik geboren en getogen ben. De brug over de Waal blijft een mooi beeld.

Wat is er de laatste jaren veranderd in je functie?

Waar je een aantal jaren nog veel buiten aan het werken was, bestaat een groot gedeelte van je werk nu ook uit administratieve taken. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteitscontrole en kostenbewaking. Ik ben dan ook blij met de komst van 4PS, het werkt goed. Het maken van bonnen gaat nu veel sneller. Ook werken we binnen met BIM, buiten op de bouw zijn de tekeningen nog op papier. Gelukkig kunnen jonge collega’s me helpen met de verschillende systemen als ik vragen heb. Zij krijgen dit al mee in hun opleiding.

Als je een dag zou mogen ruilen, met wie zou je binnen Hendriks willen ruilen en waarom?

Dan loop ik graag een dag mee met een timmerman. Ik ben benieuwd naar zijn visie op het werk. Hoe kan het werk anders aangepakt worden, misschien makkelijker of efficiënter? Al is er nu wel veel meer overleg als vroeger. Ik vind het fijn om te werken met een vast team. Je leert van elkaar en kent elkaars kwaliteiten.

Wat doe je het eerste als je thuiskomt van je werk?

Ik heb twee dochters van 13 en 12 jaar oud. Ik vraag hoe hun schooldagen zijn gegaan. De oudste dochter zit op het voortgezet onderwijs en de jongste in de laatste groep van de basisschool. Na het eten ga ik vaak met ze naar het park voor ons huis. Zij spelen volleybal en door de COVID-maatregelen gaan hun trainingen in de zaal nu niet door. In het park volgen zij nu hun training. Zo nu en dan help ik daarbij.

Vertel eens iets verrassends over jezelf

Ik heb al bijna 30 jaar een seizoenskaart bij NEC. Samen met vier vrienden van de MTS kijken we (normaal gesproken) iedere thuiswedstrijd in de Goffert. De mooiste wedstrijd die we bijwoonden, was NEC – Udinese voor de UEFA-cup. Gelijktijdig speelden Tottenham Hotspur – Spartak Moskou. Doordat die wedstrijd met een gelijkspel eindigde en NEC won met 2-0, ging NEC door naar de derde ronde van de UEFA-CUP. Een unieke prestatie voor mijn club. Het voelt nog steeds fantastisch als ik aan die momenten in de Goffert terug denk!