Op de koffie bij..

In de rubriek 'Op de koffie bij...' interviewen we collega’s van Hendriks Bouw en Ontwikkeling over hun drijfveren, werkzaamheden en dromen.

Niecky Nederkoorn - 1e monteur elektrotechniek

De eerste vraag is altijd hetzelfde! Hoe drink jij je koffie?

Zwart met suiker.

Wat doe je precies?

Ik ben werkzaam als eerste monteur elektrotechniek. Zodra gestart wordt met een bouw, ben je als monteur bij een bouw betrokken. Nadat de fundering is gestort, zijn wij erbij om de aardpinnen te slaan. Als de oplevering in zicht komt, zorg je ervoor dat alle installaties kloppend zijn. Je bent meestal een jaar werkzaam op een zelfde bouw.

Werk je het liefst in de utiliteits- of de woningbouw?

Ik werk het liefste in de woningbouw. Het tempo ligt wat hoger dan bij utiliteitsbouw, maar dat vind ik fijn. Ik kan nog prima mee. Bovendien houd ik van de humor op de bouwplaats. En bijkomend voordeel: het volume van de radio kan vaak net een tandje harder.

Hoe is je carrière tot nu toe gegaan?

Ik ben een van de oud-gedienden van Schrijvers Elektrotechniek. In 2006 ben ik daar begonnen als elektricien na een reorganisatie. Inmiddels is Schrijvers Elektrotechniek bekend als Hendriks Techniek. Ik heb een korte uitstap gemaakt naar een ander bedrijf. Dat beviel me niet, dus ik was blij dat ik weer bij mijn oude werkgever aan de slag kon.

Aan welke projecten heb je al gewerkt en op welk project ben je het meest trots?

In Andelst heb ik gewerkt aan het Andalhof. Dat was een nieuwbouwproject van 35 zorgwoningen in opdracht van Stichting Samen Zorgen. Het was leuk om een keer een ander soort project te doen.

Wat is er de laatste jaren veranderd in je functie?

Enkele jaren terug was de installatie van zonnepanelen natuurlijk iets nieuws. Maar dat is intussen standaard geworden. Voor een warmtepomp hoeven we elektrotechnisch relatief weinig aanpassingen te maken. Als je de meterkast van nu vergelijkt met die van vroeger, zie je wel een degelijk verschil. Je had eerder maar drie groepen, de meterkast van nu is een stuk voller.

Hoe zie je jezelf over vijf jaar?

Dan heb ik een grote prijs in de loterij gewonnen en kom ik nog wel eens een keertje kijken op de bouw 😉 Nee, met alle gekheid: dan werk ik nog steeds met plezier op de bouw. Het werken met collega’s vind ik leuk. Het is mooi om jongere collega’s te zien groeien in het vak. Ze pakken dingen snel op én nemen je werk uit handen. Goed teamwork is belangrijk.

Wat doe je het eerste als je thuiskomt van je werk?

Dan zet ik de koelbox in de keuken, zet een kop koffie en rust even uit op de bank. Daarna ga ik aan de slag met mijn avondeten.

Vertel eens iets verrassends over jezelf.

Een keer per week biljart ik met een groep vrienden in het café. Het klinkt misschien als een ouwe lullen sport maar we hebben er samen een leuke hobby aan.