Marti Smits

De praktijk is prachtig, maar ik vind vooral de voorbereiding een echte uitdaging

Marti Smits werkt al 33 jaar op kantoor bij Hendriks Coppelmans in Uden. Zijn vader Harry werkte meer dan veertig jaar op de bouwplaats bij Hendriks in Oss. Twee verschillende carrières bij twee verschillende bedrijven. Maar ook veel overeenkomsten. Want een Smits en een Hendriks... dat werkt wel samen!

Kostendeskundige, energiespecialist, manager bedrijfsbureau, lid van het OER-team – Marti Smits draagt nogal wat petten bij Hendriks Coppelmans. En daar voelt hij zich prettig bij. ‘Ik heb altijd alle mogelijkheden gekregen om mezelf te ontwikkelen. Ik denk dat dat heel kenmerkend is voor een Hendriks-bedrijf. Of je nu in Uden, Cuijk, Den Bosch, Eindhoven of Oss werkt: als je bouwbloed door je aderen hebt stromen, dan kun je hier alle kanten op. Ik zag dat al bij mijn pa, die vroeger als timmer­man in Oss werkte. Ruim veertig jaar stond hij op de steiger bij Hendriks Bouw en Ontwikkeling. Met heel veel liefde en plezier.

Die man kon van niets iets maken en dat zag Lambert Hendriks destijds ook. Hij wilde mijn vader nog weleens uitdagen. “Twin­tig deuren op een dag Harry, dat kun jij vast.” En dat lukte dan ook. In die tijd was het hangen en stellen van een deur wel even iets anders dan tegenwoordig. Alles moest handmatig op maat geschaafd worden. Mijn vader kon dat. Hij had daar lol aan. Het is dan ook niet vreemd dat ik de liefde voor bouwen van huis uit heb meegekregen. Al ben ik meer van de cijfertjes en de ideeën. De praktijk is prachtig, maar ik vind vooral de voorbereiding, het calculeren en het plannen een echte uitdaging. En dan maakt het niet uit of het tien of driehonderd woningen zijn.

Ik heb de afgelopen 34 jaar heel wat meegemaakt bij Hendriks en daarna Hendriks Coppelmans. Ik was betrokken bij het opzetten van de vestiging in Eindhoven, maar ook bij de fusie met Coppelmans. Het is mooi om te zien hoe we vanuit Uden een prachtig bedrijf hebben opgebouwd, dat nu weer samen is gegaan met Hendriks in Oss. Een bedrijf met een familiaire sfeer, waar je gewaardeerd wordt en vertrouwen en vrijheid krijgt. Bij Hendriks kan en mag ieder mens zichzelf zijn. En nu we langzaam weer in elkaar vlechten en verdergaan als één Hendriks-bedrijf, zie je dat we al die jaren heel erg op elkaar hebben geleken.

Voor mij is dat typisch Hendriks.’