Op de koffie bij..

In de rubriek 'Op de koffie bij...' interviewen we collega’s van Hendriks Bouw en Ontwikkeling over hun drijfveren, werkzaamheden en dromen.

Lynn Loeffen - Trainee Bouw

De eerste vraag is altijd hetzelfde: "Hoe drink jij je koffie?"

Niet, ik drink geen koffie maar thee. 

Waar zijn we nu?

Sinds januari werk ik bij ontwikkeling. Op de tweede verdieping van het hoofdkantoor is mijn werkplek. Maar ik ga ook af en toe naar afspraken buiten kantoor. Floris is mijn begeleider en ik ga vaak naar afspraken zoals een locatiebezoek, afspraak met de gemeente of vergaderingen op locatie bij het project Rietgrachtstraat in Arnhem. Ontwikkeling is de vierde afdeling van mijn traineeship. Ik ben begonnen bij calculatie, ik heb een maand in de uitvoering gezeten en daarna op de afdeling planvoorbereiding.

Hoe is je carrière tot nu toe gegaan?

Nadat ik mijn opleiding Bouwkunde bij Avans had afgerond, wist ik nog niet goed wat ik wilde doen. Twee vrienden van mijn ouders zijn al jaren werkzaam bij Hendriks en zij tipten me over het traineeship dat Hendriks aanbiedt. Dit is een perfecte oplossing voor me. Door op verschillende afdelingen mee te kijken, krijg ik een goed beeld wat allemaal mogelijk is. Het traineeship is een op maat gemaakt traject. Zo bleek de uitvoering me niet zo te liggen dus daar heb ik kort meegelopen. Ik ben na de afdeling ontwikkeling ook nog erg geïnteresseerd om ervaring op te doen bij de werkvoorbereiding en kopersbegeleiding. Een ander groot voordeel van het traineeship is dat je elkaar leert respecteren omdat je weet waar een ander mee bezig is. Je toont begrip voor elkaar, dat is erg waardevol. En die elektrische leaseauto is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Aan welke projecten werk je nu?

Bij ontwikkeling doe ik nu het deel ontwikkelmanagement. Dit is het economische en juridische gedeelte van ontwikkeling. Zo ben ik druk bezig met een locatieonderzoek bij verworven gronden samen met de stedenbouwkundige die massastudies maakt voor deze locatie. Na drie maanden projectmanagement, stap ik over naar projectontwikkeling en ga ik de technische kant op van ontwikkeling.

Hoe zie je jezelf over vijf jaar?

Poeh dat is een lastige. Maar zoals ik er nu in sta, wil ik zeker nog bij Hendriks werken. Maar op welke afdeling? Dat is de vraag. Projectontwikkeling spreekt me nu heel erg aan, maar ik ben ook nog erg benieuwd naar de afdelingen waar ik hierna naartoe ga.

Als je een dag zou mogen ruilen, met wie zou je binnen Hendriks willen ruilen en waarom?

Dan zou ik iemand kiezen uit een totaal ander vakgebied. Misschien met iemand van HR. Je collega’s helpen met vraagstukken, personeelsplanningen maken en organiseren. Of met iemand van communicatie dat lijkt me ook leuk. Communicatie is een belangrijk speerpunt binnen de organisatie. Maar natuurlijk ook naar de buitenwereld. 

Wat doe je het eerste als je thuiskomt van je werk?

Ik woon in Herpen bij mijn ouders samen met mijn broertje en zusje. Ik kook vaak, ik houd van de Italiaanse keuken en nieuwe recepten uitproberen, pasta’s zijn mijn favoriet. Verder probeer ik drie keer in de week te wandelen om zo mijn beweging te krijgen.

Vertel eens iets verrassends over jezelf

Als ik aan het wandelen ben, luister ik graag naar podcasts. En dan het liefst naar podcasts die gaan over onopgeloste moordzaken. De zogenaamde cold case zaken. Dat vind ik dus echt superinteressant. Hoewel ik er graag naar luister, zou ik zelf nooit een podcast opnemen.