Frank Pluk

30 jaar in dienst bij Hendriks

Het is maar liefst dertig jaar geleden dat Frank Pluk in dienst trad bij Hendriks als timmerman. Een mooie mijlpaal waar we als bedrijf ontzettend trots op zijn. We stellen Frank een aantal vragen over de afgelopen dertig jaar bij Hendriks.  

Een 30 jarig huwelijk heet een parelen huwelijk. Als jij een parel van een project mocht noemen waar je aan hebt gewerkt welke is dat dan?
Heel veel projecten hadden wel iets moois. Een aantal mooie grote projecten waar ik aan heb gewerkt zijn Metropolis in Den Bosch, 104 appartementen met twee parkeerdekken. Het bejaardentehuis Catharinahof in Grave. En De Amazones in Den Bosch, drie identieke torens met elk 42 appartementen.

Weet je nog hoe je binnen kwam bij Hendriks?
Destijds had ik mijn sollicitatiegesprek met projectleider André van de Wetering. Hendriks leek me een gezond en leuk bedrijf. Het eerste project waar ik aan heb gewerkt was verpleeghuis Careyn Swellengrebel in Utrecht. Dit project was ook meteen het verste weg van huis.

Wat is er in 30 jaar veranderd binnen je functie?
In de beginjaren was werken op de bouwplaats nog tariefwerk, waardoor iedereen vaak haastig aan het werk was en niemand echt tijd nam om elkaar te helpen. Gelukkig is dat nu anders en helpen we elkaar graag.

Daarnaast is er veel veranderd als het gaat om veiligheid op de bouwplaats. Tegenwoordig zijn er strenge veiligheidsvoorschriften. Mensen op de bouw zijn zich bewust van de veiligheidsregels en men maakt elkaar er attent op. Dat was vroeger wel anders.

Wat vind je van Hendriks als werkgever?
Ik vind Hendriks een sociaal bedrijf. Het sporten onder werktijd, het studiefonds en de eindejaar bonus zie je niet bij alle bedrijven. Daarnaast worden alle jubilea en bedrijfsfeesten tot in de puntjes geregeld.

Na 30 jaar in hetzelfde bedrijf bouw je banden op. Hoe is je band met je collega’s?
Ik heb een goede band met Geert Vossenberg, we werken al zo’n 25 jaar samen en zijn altijd op dezelfde bouwplaats. Het is maar goed ook dat we elkaar vijf dagen in de week zien, want als ze Geert nodig hebben vragen ze mij. Geert heeft namelijk geen computer of mobiele telefoon.

Kun je na al die jaren op de bouwplaats iets vertellen over de bouwplaats humor?
Vroeger werden er meer streken uitgehaald, zoals iets vol smeren met vet of iets vast spijkeren. Dat zie je nu niet meer.

We hebben enige tijd terug je kinderen geïnterviewd over het studiefonds. Je zoon heeft mbo bouwkunde afgerond, is er een mogelijkheid dat hij in je voetsporen treedt?
Mijn kinderen zijn Hendriks zeer dankbaar voor al die jaren studiefonds. Dit jaar is mijn zoon klaar met de opleiding Built Environment. Hij weet nog niet precies welke kant hij op wil, maar hij neigt richting werkvoorbereiding of assistent uitvoerder.

Waar zie je jezelf over 5 jaar?
Over 5 jaar hoop ik nog steeds gezond te zijn en dan langzamerhand met pensioen te gaan en ervan genieten.