Esther Govers

Nog steeds met plezier naar het werk

Als je enkele uren te laat komt voor een sollicitatiegesprek, is dat vaak geen goed begin. Gelukkig pakte het voor Esther Govers wel goed uit. Door een flinke file op de snelweg sloot ze later dan gepland aan bij haar kennismaking met Hendriks. Het gesprek verliep verder vlekkeloos en twee maanden later startte Esther als directiesecretaresse. Dat is inmiddels 12,5 jaar geleden. We spraken met de jubilaris over haar tijd bij Hendriks Bouw en Ontwikkeling.

“Een vriendin tipte me over de vacature van directiesecretaresse bij Hendriks. Zij werkte daar zelf ook en door haar enthousiasme over het bedrijf, hoefde ik niet lang na te denken om te reageren op deze functie. Ik werd uitgenodigd voor een gesprek en bij de eerste kennismaking voelde het direct goed.” De handtekeningen werden gezet onder de arbeidsovereenkomst en Esther ging aan het werk als directiesecretaresse.

Nieuwe functie

Na een periode van ongeveer twee jaar, kreeg Esther de mogelijkheid om in de rol van medewerker communicatie te groeien. Esther: “In het begin hield ik me vooral bezig met offline communicatie. Denk dan bijvoorbeeld aan drukwerk en advertentiecampagnes in kranten of magazines. Al vrij snel kwamen daar ook de online-uitingen bij. De website, maar ook verschillende social mediakanalen.”

Communicatie

Communicatie is een belangrijk speerpunt binnen Hendriks. En dan niet alleen richting de opdrachtgevers en klanten, maar zeker ook intern. Onze collega’s informeren we dagelijks via ons intranet en enkele malen per jaar organiseren we personeelsbijeenkomsten. “Je merkt dat goede communicatie een onmisbaar onderdeel is binnen onze organisatie. Door onze medewerkers op de juiste manier en op tijd te informeren, vergroot je de betrokkenheid bij het bedrijf. Dat is erg belangrijk, collega’s zijn immers het gezicht van de organisatie.”

Takenpakket

Ook communicatie met bewoners en omwonenden is de laatste jaren een vast onderdeel in het takenpakket van Esther. Esther: “Mijn eerste project met bewonerscommunicatie was het groot onderhoud van 240 woningen in Hatert, Nijmegen. Ik was aanwezig bij de informatiebijeenkomsten, verzorgde de nieuwsbrieven en correspondentie met de huurders. Hierna volgden onder meer de Kolping en de Biezenlaan.

Nu ben ik betrokken bij enkele participatietrajecten van Hendriks Projectontwikkeling. Onlangs organiseerden we een burenmiddag voor direct omwonenden van de Rietgrachtstraat 32. Een nieuwe ontwikkeling in Arnhem die we samen met de klankbordgroep gaan vormgeven. Deze klankbordgroep bestaat uit omwonenden die zich hebben aangemeld om mee te denken over de plannen. Het is erg leuk en leerzaam om deze projecten samen met het team te draaien.”

Veel geleerd

Esther: “De 12,5 jaar zijn echt voorbij gevlogen. Ik heb ook zo veel geleerd in mijn periode bij Hendriks. Door het volgen van een studie en verschillende cursussen, blijf ik mezelf ontwikkelen. Dat zorgt er ook voor dat ik nog steeds met veel plezier naar mijn werk ga. Samen met mijn collega’s werken we aan uitdagende projecten. Er komen steeds weer nieuwe interessante casussen op ons pad. Wat mij betreft ga ik door naar het volgende jubileum!”.