Op de koffie bij..

In de rubriek 'Op de koffie bij...' interviewen we collega’s van Hendriks Bouw en Ontwikkeling over hun drijfveren, werkzaamheden en dromen.

Chris, Monteur W- Installaties

De eerste vraag is altijd hetzelfde! Hoe drink jij je koffie?

Ik drink altijd zwarte koffie! 

Wat doe je precies?

Ik ben werkzaam als monteur voor de W-installaties. Je zorgt ervoor dat de werktuigbouwkundige installaties in een woning werken. Denk dan bijvoorbeeld aan warmtepompen maar ook hemelwaterafvoeren en het sanitair. Zodra de fundering is gelegd, ben je aan het werk op de bouw. Soms verricht je dan ook enkele elektrotechnische taken. Dat werkt effectief en duurzaam.

Hoe is je carrière tot nu toe gegaan?

Voordat ik bij Hendriks Techniek in dienst kwam, heb ik eerst 25 jaar ergens anders gewerkt. Dat bedrijf ging failliet. Via een uitzendbureau ben ik toen bij Hendriks gekomen. Na een week kreeg ik al een contract aangeboden. Dat is nu ongeveer 5 jaar geleden.

Aan welke projecten heb je al gewerkt en op welk project ben je het meest trots?

Dat is toch wel de Kolping in Nijmegen. Het was een van mijn eerste werken bij Hendriks. Een bijzonder project wat veel vergde van de bewoners. Met veel plezier heb ik daar gewerkt.

Wat is er de laatste jaren veranderd in je functie?

Techniek is en blijft een uitdaging. Bij de installatie van warmtepompen komt veel techniek om de hoek. Het aantal uur dat je nu in een woning nodig hebt om een installatie werkend te maken, is enorm gestegen. Verspreid door de hele woning worden WTW-boxen geplaatst en afzuigingskanalen. Dat maakt het veel complexer. Die uren heb je dus ook echt nodig.

Hoe zie je jezelf over vijf jaar?

Ik heb het goed naar mijn zin en hoop over vijf jaar nog steeds hetzelfde werk uit te voeren. Ik vind het leuk om mijn kennis over te dragen naar jeugdige collega’s. Maar alleen als zij het zelf ook echt willen, anders heeft het geen zin.

Wat doe je het eerste als je thuiskomt van je werk?

Met een kop koffie loop ik naar mijn vijver om even wat te ontspannen. Ik heb een vijver vol koikarpers en steur. Een uurtje of 2 à 3 per week heb ik nodig om de filters van de vijver te vervangen. Met een zelf bedacht systeem heb ik deze uren terug weten te brengen. De techniek gaat thuis nog steeds door.

Vertel eens iets verrassends over jezelf.

Ik ben actief lid en tevens penningmeester bij carnavalsvereniging ’t Ken Net. Je snapt wel dat het nu drukke tijden voor ons zijn. Na de zomervakantie starten we met het bouwen van onze praalwagen om tijdens de carnavalsoptocht in Oss te pronken. Verder ga ik ook graag met de camper op pad om de rust te vinden. Naar Oostenrijk of Frankrijk en dan wandelen in de omgeving.