Op de koffie bij..

In de rubriek 'Op de koffie bij...' interviewen we collega’s van Hendriks Bouw en Ontwikkeling over hun drijfveren, werkzaamheden en dromen.

Bram van der Linden - Leerling Elektromonteur

De eerste vraag is altijd hetzelfde: "Hoe drink jij je koffie?"

Zwart, zo donker mogelijk graag.

Hoe is je carrière tot nu toe gegaan?

Nadat ik 14 jaar werkzaam ben geweest in de horeca, zit ik nu in het tweede jaar van mijn niveau 3 opleiding tot eerste monteur woning en utiliteit. Dat betekent dat ik naast mijn werk ook nog een aantal uren per week een studie volg. Als alles volgens planning gaat en goed blijft verlopen, hoop ik voor de zomervakantie van 2023 klaar te zijn met deze opleiding. Het is best pittig om alles met elkaar te combineren. Je ontvangt veel informatie in korte tijd. Op school leer je de theorie die je in de dagelijkse gang van zaken buiten kunt toepassen op de bouwplaats.

Van kok naar elektromonteur, dat is een bijzondere omschakeling.

Vroeger was ik geïnteresseerd in drie vakgebieden: logistiek, techniek en koken. Na school ben ik in de horeca gekomen. Eerst als kok, toen als sous-chef en ook nog een tijdje als chef. Toen ik vader werd, besefte ik me dat er meer was dan 60 uur per week in de horeca werken. Corona heeft mijn keuze om te switchen nog wat versneld. Ik weet dat ik graag met mijn handen werk dus een toekomst in de techniek was een logische keuze voor me. 

Als je een dag zou mogen ruilen, met wie zou je binnen Hendriks willen ruilen en waarom?

Het lijkt me erg interessant een dag op kantoor te werken. Gewoon om eens te kijken hoe het er daar aan toe gaat. Hoe kunnen we samen processen verbeteren en dingen oplossen? Het lijkt me zinvol meer inzicht te krijgen in keuzes die worden gemaakt.

Wat doe je het eerste als je thuiskomt van je werk?

Omdat mijn vriendin en zoontje later thuis zijn dan ik, besteed ik eerst tijd aan mijn studie. Daarna ga ik koken zodat we samen aan tafel kunnen eten.

Vertel eens iets verrassends over jezelf.

Koken is natuurlijk een hobby van me, maar dat is na mijn verhaal geen verrassing meer. Een sport die ik veel heb beoefend is waterpolo. We moesten heel Nederland door en drie keer per week trainde ik in Arnhem. Als het dadelijk wat rustiger is met werk en studie, hoop ik de sport weer te kunnen oppakken.