Roel Guntlisbergen

Niet alleen calculeren, ook engineeren!

Waar houd ik mezelf dagelijks mee bezig?

8.30 uur:

Iedere donderdagochtend starten we met een teamoverleg op kantoor. Samen met mijn zeven collega’s van het voorbereidingsteam bespreken we de lopende en de nog op te starten projecten. Zijn er punten waar we tegenaan lopen? Welke successen kunnen we vieren? Deze momenten vind ik erg waardevol; je leert veel van elkaar. Bovendien is het goed om elkaar minstens een keer per week live te zien. We werken allemaal regelmatig vanuit huis. Door deze wekelijkse overleggen blijf je een team ook al werk je niet iedere dag op dezelfde werkplek.

10.00 uur:

Na het overleg stel ik de meer- en minderwerklijsten op voor het Walkwartier. Dat is een heel gaaf project midden in het centrum van Oss. We verzorgen hier alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Nu de invulling van de commerciële plint concreter wordt met onder meer een restaurant en bibliotheek, kan ik de prijzen berekenen.

11.00 uur:

Tot de lunch besteed ik mijn tijd aan een tenderaanvraag. We hebben een vraag gekregen om te rekenen voor een nieuw te bouwen appartementencomplex. Ik beoordeel de stukken en ga daarin terug naar de basis. Hoe is het plan opgebouwd, uit hoeveel lagen bestaat het en welke typen installatie worden gevraagd? Vervolgens lees ik de technische details en maak hier een beknopte omschrijving van.

12.30 uur:

Tijd voor de lunch in Dome-X. Het is een gezellige drukte in het restaurant. Chef Marco weet zijn gasten altijd te verrassen met heerlijke lunchgerechten. Ik ga dit keer voor een kop soep en een lekkere salade.

13.00 uur:

Omdat ik fijn in de materie van de tenderaanvraag zit, werk ik hier nog even verder aan. Ik kijk of er een installatieconcept voor handen is. Dit is vaak niet het geval, ook nu niet. Dus ontwikkel ik samen met Miesjel Brandt een concept. Miesjel verzorgt de E-kant, ik de W. Hoewel mijn functie officieel calculator is, ben ik ook veel uren aan het engineeren. Een welkome afleiding om niet alleen met cijfers bezig te zijn.

Roel En Bas

14.30 uur:

Er staat een afspraak in mijn agenda met plantontwikkelaar Bas Schouenberg. Ik heb een conceptbegroting gemaakt waar ik nog wat vragen over heb. Met de leverancier heb ik besproken hoe het systeem efficiënter kan worden toegepast op het project. Nu ik de resultaten daarvan binnen heb, wil ik graag weten hoeveel uren nodig zijn voor de volledige engineering. Deze uren neem ik mee in de begroting.

15.30 uur:

Het laatste overleg van vandaag is met Theo Hofmans en Vincent Hendriks. Ik heb een offertebrief met een financiële onderbouwing opgesteld. Deze bespreken we vandaag. Er worden kritische vragen gesteld die ik gelukkig kan beantwoorden. Ik voer enkele kleine aanpassingen door en hierna stuur ik de definitieve versie door naar Theo.

16.30 uur:

Aan het einde van deze werkdag check ik mijn mailbox nog een keer. Er zit een offerte in voor een nieuwe activiteit van de personeelsvereniging. Samen met enkele collega’s organiseer ik jaarlijks verschillende personeelsuitjes. Maandag zitten we bij elkaar om de volgende activiteit te bespreken. Hopelijk is er weer een grote opkomst. Ik bekijk nog wat andere mails en sluit mijn pc af. Mijn werkdag voor vandaag zit erop!